Over het hek
12e editie plattelandsdag 'Over het Hek'!
Coördinaten: 52.832900, 6.135890

Foto 2 Maartjestuin 2GIERWAL 3 - EESVEEN

De Maartjestuin ligt aan de Gierwal nummer 3 in Eesveen in de fraaie omgeving van ‘Landgoed Heerlijkheid de Eese’ en de bossen van de Woldberg, op fietsafstand van de Hunebedden van Havelte en natuurlijk het mooiste plekje van Nederland ‘Nationaal park de Weerribben’. Het erf is 3300 vierkante meter groot.

In 1998 kochten wij de boerderij. De tuin eromheen was enkel een stukje weide met een verwaarloosde bomensingel. De hele tuin is door mij, Marjon van Berkel, met alle liefde en zorg zelf ontworpen en aangelegd. Ook hebben we een bescheiden hobby- kwekerijtje naast de boerderij.

De tuin heeft een  Engelse stijl, met veel gesnoeide hagen en grote tuinkamers met fantastische doorkijkjes. In de borders staan veel bijzondere vaste planten, siergrassen en rozen. Het is ook de moeite waard om even omhoog te kijken want in veel bomen groeien Ramblerrozen! Bobby James, Kiftsgate, Seagull, Blue Magenta, Veilchen Blau en May Queen zijn daarvan enkele soorten.

Ook de dieren maken onderdeel uit van ons buitenleven. Zo lopen er twee paarden; Ferrum de Arabische volbloed hengst en Ruben de mini Shetlander. Onze hond is een Briard (langharige Franse herder) en heet James en dan is er nog de Noorse Boskat Xamtis .

Voor de Theeschuur ligt een heerlijk groot terras waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht met natuurlijk een vers kopje thee of koffie. In de schuur staan snuisterijtjes die u kunt bekijken en er staan beelden van diverse kunstenaars en keramisten.

Ik wens u een prettig tuinbezoek en natuurlijk beantwoord ik al uw vragen.

Marjon Van Berkel

Joep op het hek
Over het hek koe

Sociale media muur

Volg ons via: