Over het hek
12e editie plattelandsdag 'Over het Hek'!

Ontmoeting op het platteland van Steenwijkerland

Op zaterdag 7 september is het weer zover! Dan vindt voor de 12e keer de plattelandsdag 'Over het Hek' plaats. Namens de ondernemers op het platteland, de land- en tuinbouworganisatie LTO en andere betrokken organisaties bent u van harte welkom om de sfeer te proeven en ons schitterende platteland te beleven tijdens deze plattelandsdag.

Ook dit jaar weer staat de plattelandsdag weer bol van activiteiten voor jong en oud.

U kunt het bruisende platteland op een bijzondere manier ervaren. De deelnemende bedrijven stellen hun deuren open voor het publiek. Allereerst natuurlijk de agrarische ondernemers die u graag hun bedrijf laten zien, soms met allernieuwste gebouwen of technische snufjes. Naast een bezoek aan een melkveebedrijf kunt u een kijkje nemen bij een schapenbedrijf, paardenboerderij of imkerij. Geniet van een bijzondere tuin, struin over een boerenfair, breng een bezoekje aan het harmoniummuseum of laat u informeren door een interieurarchitect. Maar ook het het varen met de rietteler en alles te weten komen over de manier van maaien en verwerken van riet behoort tot de vele mogelijkheden.

Tijd:
De deelnemende bedrijven zijn tijdens de plattelandsdag te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur.

Kosten:
U kunt kostenloos bij de bedrijven kijken en aan de meeste activiteiten meedoen. Wanneer er een kleine bijdrage wordt gevraagd, kunt u dat lezen onder het aanbod van de verschillende deelnemers. Ook is er op de meeste bedrijven gratis iets te drinken of te proeven. Ook hier zijn de uitzonderingen vermeld.

Parkeren:
Bij sommige bedrijven kan het best heel druk zijn. Parkeert u alstublieft daar waar het aangegeven wordt. Anders op een veilige plek.

 

Joep op het hek
Over het hek koe

Sociale media muur

Volg ons via: